Przepisy na zimę

 

 

Sałatka na wzmocnienie


Składniki na 2 porcje:

  • 2 garście zielonej sałaty

  • 10 pomidorków koktajlowych

  • 1 łyżka nasion dyni

  • 2 łyżki Polifenum Forte

  • 1 łyżka octu balsamicznego

  • 1 łyżka TocoProtect

  • sól niskosodowa

  • pieprz

 

Przygotowanie:

Sałatę umyć,osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Połączyć z sałatą. Na wierzchu posypać nasionami dyni. W międzyczasie przygotować sos. Wymieszać Polifenum Forte, ocet balsamiczny oraz Tocoprotect. Doprawić solą i pieprzem. Polać przygotowaną sałatę.



Szybki poncz z granatem

 

Składniki na 1 porcję:

  • 20 ml Polifenum Forte

  • 2 szczypty cynamonu

  • 2 szczypty imbiru w proszku

  • 200 ml wody


Przygotowanie:

Połączyć w filiżance 20 ml Polifenum Forte i 2 szczypty cynamonu i imbiru. Dodać 200 ml gorącej wody, wymieszać.



Szampan z granatem

Składniki na 1 porcję:

  • 5 ml granatu Polifenum forte

  • 100 ml bez- lub alkoholowego wina musującego


Przygotowanie:
Do wysokiej szklanki lub kieliszka wlać Polifenum, napełnić szampanem i krótko zamieszać.


 
Wegańska śmietana dr Budwig

 

Składniki na 1 porcję

  • 300 g jogurtu sojowego bez cukru

  • 2 łyżki oleju lnianego

  • 2 łyżki siemienia lnianego

  • 2 łyżki Polifemum forte

  • 60 g płatków owsianych

  • 1 jabłko

  • cynamon

  • Steviabase

 

Przygotowanie:

Umyć jabłko i pokroić na małe kawałki. Dodać pozostałe składniki i wymieszać lub zmiksować.

 

Ten wegański krem znakomicie nadaje się na pyszne i zdrowe śniadanie.



Ciasteczka Suzanne - anyżowo-lawendowe

 

Składniki na około 80 sztuk:

  • 300 g mąki orkiszowej

  • 400 g płatków owsianych

  • 250 g SteviaBase

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 1 łyżeczka sody

  • 4 łyżki anyżu

  • 4 łyżki lawendy suszonej

  • 50 g margaryny

  • 150 ml jogurtu sojowego

  • aromat pomarańczowy

  • 40 ml wody


Przygotowanie:

Wymieszać suche składniki (mąkę, płatki, proszek do pieczenia, sodę, anyż oraz lawendę) dodać margarynę, jogurt sojowy, aromat pomarańczowy i wodę. Dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto. Odrywać z ciasta małe kulki około 3 x 3 cm, wykładać na blachę i delikatnie spłaszczać. Piec w temperaturze ok 170 stopni przez 20 minut aż ciasteczka będą przyrumienione. Zostaw do ostygnięcia i ciesz się ich smakiem.

 

Dołącz do nas na:

  • Wix Facebook page

Dr. Jacob's Poland

ul. Kasprzaka 7 / U 1

01-211 Warszawa

Tel.: 22 490 94 30
 

Biuro i sklep firmowy czynne:

pon. - pt. w godz. 9.00 - 16.00

e-mail: biuro@drjacobs.pl  

Mapa dojazdu.

 

NIP 522 165 58 31  

Regon 012745096 

Współpraca handlowa

Test Zdrowia Dr. Jacob's

 

Strony internetowe: 

www.DrJacobs.pl   

www.sklep.DrJacobs.pl

www.ChiCafe.pl

Firma Dr. Jacob's Poland

jest bezpośrednim przedstawicielem

Dr. Jacob's Medical GmbH, Niemcy.

 

© 2015-2019 Dr. Jacob's Poland 

 

Katalog produktów

 

A_Katalog_2019_02_okładka_150x213.jpg

The products'

catalogue