top of page

Przepisy na zimÄ™

 

 

Sałatka na wzmocnienie


Składniki na 2 porcje:

  • 2 garÅ›cie zielonej saÅ‚aty

  • 10 pomidorków koktajlowych

  • 1 Å‚yżka nasion dyni

  • 2 Å‚yżki Polifenum Forte

  • 1 Å‚yżka octu balsamicznego

  • 1 Å‚yżka TocoProtect

  • sól niskosodowa

  • pieprz

 

Przygotowanie:

Sałatę umyć,osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Połączyć z sałatą. Na wierzchu posypać nasionami dyni. W międzyczasie przygotować sos. Wymieszać Polifenum Forte, ocet balsamiczny oraz Tocoprotect. Doprawić solą i pieprzem. Polać przygotowaną sałatę.



Szybki poncz z granatem

 

Składniki na 1 porcję:

  • 20 ml Polifenum Forte

  • 2 szczypty cynamonu

  • 2 szczypty imbiru w proszku

  • 200 ml wody


Przygotowanie:

Połączyć w filiżance 20 ml Polifenum Forte i 2 szczypty cynamonu i imbiru. Dodać 200 ml gorącej wody, wymieszać.



Szampan z granatem

Składniki na 1 porcję:

  • 5 ml granatu Polifenum forte

  • 100 ml bez- lub alkoholowego wina musujÄ…cego


Przygotowanie:
Do wysokiej szklanki lub kieliszka wlać Polifenum, napeÅ‚nić szampanem i krótko zamieszać.


 
Wegańska śmietana dr Budwig

 

Składniki na 1 porcję

  • 300 g jogurtu sojowego bez cukru

  • 2 Å‚yżki oleju lnianego

  • 2 Å‚yżki siemienia lnianego

  • 2 Å‚yżki Polifemum forte

  • 60 g pÅ‚atków owsianych

  • 1 jabÅ‚ko

  • cynamon

  • Steviabase

 

Przygotowanie:

Umyć jabłko i pokroić na małe kawałki. Dodać pozostałe składniki i wymieszać lub zmiksować.

 

Ten wegański krem znakomicie nadaje się na pyszne i zdrowe śniadanie.



Ciasteczka Suzanne - anyżowo-lawendowe

 

Składniki na około 80 sztuk:

  • 300 g mÄ…ki orkiszowej

  • 400 g pÅ‚atków owsianych

  • 250 g SteviaBase

  • 1 Å‚yżeczka proszku do pieczenia

  • 1 Å‚yżeczka sody

  • 4 Å‚yżki anyżu

  • 4 Å‚yżki lawendy suszonej

  • 50 g margaryny

  • 150 ml jogurtu sojowego

  • aromat pomaraÅ„czowy

  • 40 ml wody


Przygotowanie:

Wymieszać suche składniki (mąkę, płatki, proszek do pieczenia, sodę, anyż oraz lawendę) dodać margarynę, jogurt sojowy, aromat pomarańczowy i wodę. Dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto. Odrywać z ciasta małe kulki około 3 x 3 cm, wykładać na blachę i delikatnie spłaszczać. Piec w temperaturze ok 170 stopni przez 20 minut aż ciasteczka będą przyrumienione. Zostaw do ostygnięcia i ciesz się ich smakiem.

 

bottom of page