top of page
Flavochino kakao  Dr Jacobs 01.jpg

Flavochino

produkt spożywczy wzbogacony

​

napój kakaowy

​

zawartość netto: 450g

na 30 porcji

​

Produkt wegański.

​

​

Flavochino to napój kakaowy bogaty w bioaktywne flawanole, magnez i potas. Jest sÅ‚odzony ksylitolem – naturalny sÅ‚odzik z brzozy. Nie zawiera glutenu, laktozy ani roÅ›lin modyfikowanych genetycznie.

​

✓ Z bioaktywnymi flawanolami kakaowymi dla prawidłowego krążenia krwi
✓ Z mineraÅ‚ami dla pracy nerwów
✓ Wysoka zawartość błonnika i białka
✓ Bez dodatku cukru, wegańskie
✓ Zdrowe, wytrawne kakao o głębokim, czekoladowym smaku


Zawartość flawanoli kakaowych w produkcie kakaowym decyduje o jego prozdrowotnym działaniu. Jednak przy konwencjonalnym przetwarzaniu kakao traci się do 98% zawartości flawanoli.

​

W kakao użytym we Flavochino, dziÄ™ki wyjÄ…tkowo delikatnemu przetwarzaniu, zachowane sÄ… cenne flawanole kakaowe, które wspierajÄ… zdrowy ukÅ‚ad sercowo-naczyniowy. Dzienna porcja Flavochino dostarcza ponad 200 mg bioaktywnych flawanoli kakaowych, które pomagajÄ… zachować elastyczność naczyÅ„ krwionoÅ›nych, a tym samym prawidÅ‚owy przepÅ‚yw krwi.

Jedna porcja (15 g) Flavochino zawiera aż 1092 mg polifenoli ogóÅ‚em (w przeliczeniu na katechinÄ™), w tym 255 mg bioaktywnych flawanoli kakaowych.


Przyjemność z kakao o dużej mocy przeciwutleniającej

Flavochino Dr. Jacob's ma udowodnionÄ… wysokÄ… zdolność antyoksydacyjnÄ…. Analiza wartoÅ›ci ORAC* pokazuje, że nasze kakao osiÄ…ga wartość 27 000 µmol TE / 100 g. Dla porównania, wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci przeciwutleniajÄ…ce zwykÅ‚ej mieszanki kakaowej to ok. 485 µmol TE / 100 g, a czekolady mlecznej to 1263 µmol TE / 100 g. Tak duża różnica wynika z dużej zawartoÅ›ci bioaktywnych flawanoli kakaowych.

* ORAC: zdolność absorpcji rodników tlenu (ten test laboratoryjny zdolnoÅ›ci antyoksydacyjnej żywnoÅ›ci nie okreÅ›la jednak dziaÅ‚ania przeciwutleniajÄ…cego substancji w organizmie)


Zdrowa przyjemność bez wyrzutów sumienia

Potas i magnez zawarte we Flavochino przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego.

​

Lecytyna zawarta w dwóch porcjach zapewnia ok. 84 mg choliny, która wspomaga prawidÅ‚owy metabolizm tÅ‚uszczów i utrzymanie prawidÅ‚owej pracy wÄ…troby.

Flavochino zawiera roÅ›linny sÅ‚odzik ksylitol, znany również jako "cukier" brzozowy. Ksylitol dostarcza mniej kalorii niż cukier, wiÄ™c możesz cieszyć siÄ™ sÅ‚odkim Flavochino bez wyrzutów sumienia. Ksylitol zawarty we Flavochino pozyskiwany jest z drewna brzozy nordyckiej.


Wytrawny, głęboki smak kakao

Flavochino zawiera aż ponad 50% wysokiej jakoÅ›ci kakao, które nadaje mu gÅ‚Ä™boki czekoladowy smak. Spienione w ciepÅ‚ym napoju sojowym uwydatnia peÅ‚niÄ™ swojego smaku.

​

Jedna porcja Flavochino (15g) zawiera aż:

​

– 1 092 mg bioaktywnych polifenoli (jako równowartość katechiny), w tym 255 mg flawonoli z kakao,
– 389 mg potasu (19%*),
– 150 mg magnezu (40%*),
– 193 mg wapnia (24%*),
– 42 mg choliny i lecytyny dla wspierania metabolizmu tÅ‚uszczów i pracy wÄ…troby.

​

* % zapotrzebowania dziennego dla osoby dorosłej

 

Sposób użycia:

​

rozpuścić 15g Flavochino (3 czubate łyżeczki) w 50ml ciepłej wody. Następnie dodaj 150ml gorącej ale nie wrzącej wody albo mleka sojowego, owsianego, itp. Uwaga: dodanie do Flavochino (jak i do zwykłego kakao) mleka zwierzęcego obniża znacznie wartość zdrowotną powstałego napoju.

Produkt można także przyrządzać jako koktajl z AminoBase: porcja Flavochino zmieszana z porcją AminoBase w ciepłym mleku sojowym, orzechowym, owsianym, itp.

​

Tu znajdziesz przepisy na napoje i potrawy z Flavochino.

​

SkÅ‚ad: ksproszkowane kakao o niskiej zawartoÅ›ci tÅ‚uszczu (53%), Å›rodek sÅ‚odzÄ…cy – ksylitol, lecytyna sojowa (9,5%), bÅ‚onnik rozpuszczalny (z akacji), wÄ™glan potasu, wÄ™glan magnezu, cynamon.

Flavochino Dr Jacobs Tabela.jpg
bottom of page