Chi-Cafe bio

 

Rozpuszczalna kawa z błonnikiem oraz ekstraktami roślinnymi.

 

Dla zdrowia i dobrego samopoczucia.

 

400 g – 67 porcji (1,4 zł za filiżankę pysznej kawy)

​​

Produkt eco, wegański, nie zawiera glutenu i laktozy.

 

Sekretem Chi-Cafe bio jest nowa kompozycja delikatnej kawy arabica z kawą robusta, które są wzbogacone błonnikiem z akacji, ekstraktami z guarany, grzybka reishi oraz żeń-szenia. To harmonijne połączenie nadaje wyjątkowy aromat oraz łagodny i pełny smak Chi-Cafe bio. Kawa ta dobrze rozpuszcza się także w zimnych płynach, dzięki czemu nadaje się także do przygotowania kawy mrożonej czy frappe.

 

Chi-Cafe bio łączy w sobie wartościowe składniki dla zdrowia i przyjemności. Budzi energię (Chi) inspirując ducha i umysł. Nie obciąża żołądka i jelit. Zawiera naturalną kofeinę z guarany.

 

Chi-Cafe bio

  • łagodna dla żołądka i jelit, nie powoduje uderzeń gorąca,

  • zawiera błonnik z akacji, kawy palone arabica i robusta, guaranę, żeń-szeń, grzybek reishi,

  • bogata w wapń i magnez,

  • dobra na trawienie.

 

Dlaczego błonnik z akacji?

 

Chinach „hara” (żołądek, centrum) oznacza źródło energii życiowej Chi. Dlatego też ważny dla zdrowia jelit błonnik z akacji jest szczególnie cennym składnikiem tej kawy. Niewiele osób spożywa zalecane ilości błonnika (ponad 30g dziennie), a trzy filiżanki Chi-Cafe bio dostarczają 13g błonnika, co stanowi 43% zalecanej porcji dziennej. Rozpuszczalny błonnik z akacji jest szczególnie dobrze tolerowany przez organizm.

 

Zawiera wapń – ważny dla trawienia, metabolizmu energetycznego i kości.

 

Wiele osób nie może pić zwykłej kawy ponieważ obciąża ona żołądek, powoduje uderzenia gorąca lub zmianę akcji serca, wypłukuje minerały. Regularne spożywanie zwykłej kawy prowadzi do utraty wapnia, natomiast Chi-Cafe bio jest jego źródłem! Trzy filiżanki Chi-Cafe bio pokrywają 18% jego zalecanego dziennego spożycia. Wapń wspomaga prawidłowe funkcjonowanie enzymów trawiennych, równowagę w metabolizmie energetycznym i utrzymanie prawidłowego funkcjonowania kości i zębów. Chi-Cafe bio jest łagodna i dobrze tolerowana przez organizm.

 

Delikatna stymulacja guaraną

 

Kofeina w Chi-Cafe bio pochodzi głównie z owoców guarany. Kofeina z guarany jest uwalniana powoli, więc pobudza łagodniej, lecz długotrwale. Nie powoduje uderzeń gorąca czy zmiany akcji serca jak w przypadku zwykłych kaw. W jednej filiżance jest ok. 50 mg naturalnej kofeiny z guarany i kawy.

 

Sposób przyrządzenia:

 

6g Chi-Cafe bio (około 2 łyżeczki) zalać 100 ml gorącej wody. W razie potrzeby wlać około 30 ml mleka lub mleka sojowego. Najlepiej, aby uzyskać pełny smak, spienić całość ręcznym spieniaczem. Kawę można także przyrządzić na zimno.

 

 

Wypróbuj nasze smaczne przepisy kulinarne z Chi-Cafe.

 

Jeśli lubisz kawę słodką – zastosuj SteviaBase, naturalny słodzik z ksilitolem.

 

Składniki: rozpuszczalny błonnik z akacji (75%), rozpuszczana liofilizowana kawa (20%), ekstrakt z reishi (naturalny aromat), ekstrakt z guarany (1,5%), ekstrakt z żeń-szenia (0,1%).

 

Jedna porcja (6g) zawiera ok. 50 mg naturalnej kofeiny.

 

Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

 

Może zawierać śladowe ilości jęczmienia.

Dołącz do nas na:

  • Wix Facebook page

Dr. Jacob's Poland

ul. Kasprzaka 7 / U 1

01-211 Warszawa

Tel.: 22 490 94 30
 

Biuro i sklep firmowy czynne:

pon. - pt. w godz. 9.00 - 16.00

e-mail: biuro@drjacobs.pl  

Mapa dojazdu.

 

NIP 522 165 58 31  

Regon 012745096 

Współpraca handlowa

Test Zdrowia Dr. Jacob's

 

Strony internetowe: 

www.DrJacobs.pl   

www.sklep.DrJacobs.pl

www.ChiCafe.pl

Firma Dr. Jacob's Poland

jest bezpośrednim przedstawicielem

Dr. Jacob's Medical GmbH, Niemcy.

 

© 2015-2019 Dr. Jacob's Poland 

 

Katalog produktów

 

A_Katalog_2019_02_okładka_150x213.jpg

The products'

catalogue